AFF08 Logo AFF08 Mijnsite
  AFF
HOME / NIEUWS
AFFICHE
TRAP HET AFF
AFF
IN DE MEDIA
VORIGE EDITIES
CONTACT
PARTNERS

AFF @ MySpace

AFF @ Facebook

AFF08 Inschrijven Nieuwsbrief

European Festival Awards nominee

 

 

Missie Absolutely Free Festival

Absolutely Free Festival was tussen 1994 en 2000 een gevestigde waarde binnen het Limburgse poplandschap. Gesteund door de expertise van een nieuwe, enthousiaste stuurgroep – medewerkers uit de cultuursector, festivalwereld, journalistiek en communicatie - en het enthousiasme van alle partners wordt Absolutely Free vanaf 2009 opnieuw georganiseerd.

Elk jaar opnieuw zal Absolutely Free verrassen door haar gedurfde, innovatieve, ‘bewuste’ aanpak. Codewoorden zijn ontdekking, kwaliteit, (milieu-)bewustzijn, gezondheid, sfeer.

Betaalbaar festival organiseren

Festivals zijn veel te duur. AFF is dus gratis. We werken niet alleen drempelverlagend wat betreft toegangsgeld, we houden ook de prijzen voor drank en (gezonde) voeding zo laag mogelijk.

Talent kansen geven op 2 podia

Absolutely Free geeft podiumkansen aan (jong, lokaal) talent in een professionele omkadering – p.a., podium, promo. AFF kiest bewust voor minder commerciële genres als postrock, indiepop, altcountry, americana en singersongwriter.

AFF kiest voor twee podia: het hoofdpodium (jonge bands + headliners) en Frontstage, een intieme tent met een indoor-podium waarop frontmannen/vrouwen van Limburgse bands solo hun ding doen, versterkt of unplugged). Op de affiche: eigenzinnige performers en opgemerkte singer-songwriters die staan voor verrassing en vernieuwing.

Gezonde voeding serveren

Door een ‘groene’ filosofie uit te dragen – weliswaar zonder op de barricades te gaan staan – nodigen we ons publiek uit kennis te maken met een andere manier van muziekbeleven. We kiezen bewust en resoluut voor de gezonde aanpak, met lekkere, verrassende en originele eet- en drinkconcepten. Elk jaar zal een Bekende Kok voor een gezond festivalmenu zorgen. Verder hechten we veel belang aan het promoten van (Limburgs) fruit, dat – verwerkt in tal van minder conventionele gerechten – een rock'n'roll-touch zal krijgen.

Duurzaam en milieuvriendelijk festival organiseren

We proberen AFF zo ecologisch mogelijk te organiseren. Preventieve maatregelen moeten AFF toelaten zo duurzaam mogelijk te werken:

  • AFF kiest voor duurzame inruilbekers, die telkens opnieuw kunnen worden gebruikt. Op die manier wordt een van de belangrijkste afvalbergen van een festival tot nul gereduceerd. Het andere afval wordt gesorteerd en klaargemaakt voor recyclage.
  • AFF kiest nadrukkelijk voor onlinepromo via website, myspace, nieuwsbrieven, youtube, flickr enzovoort. AFF beperkt verder haar affiches en flyers. We drukken enkel op de achterzijde van bestaande affiches. Flyers zullen niet van papier zijn. Op het terrein zelf hechten we veel belang aan esthetiek en milieuvriendelijkheid, en dat betekent concreet dat we geen affiches/flyers/spandoeken zullen bevestigen. Organisatoren en partners krijgen de kans om via projectie hun boodschap over te brengen op het publiek.
  • AFF promoot fiets en bus als prioritaire vervoersmiddelen.
Festivalbus: er is een gratis bus die de festivalgangers vervoert vanuit het centrum van Genk en de omliggende gemeenten naar de weide en omgekeerd.

De fietsenparking: er wordt een uitgebreide fietsenparking voorzien vlak bij het festivalterrein.

Opzoeken van crossmediale verbanden

Absolutely Free werkt crossmediaal, en daagt jonge fotografen en (video-)cineasten uit om op een creatieve manier mee te werken aan een festival dat in alle opzichten ‘absolutely free’ is. We stimuleren jonge mensen uit aanverwante disciplines om tijdens de festivaldagen zich te tonen. We bieden jongeren de kans opnames te maken en die achteraf via onze site en myspace wereldkundig te maken. Absolutely Free is een springplank voor aankomend talent binnen Limburg dat zich ook kan en zal presenteren aan een geïnteresseerd publiek. De samenwerking met Jeugdhuis Ginsert en de Media & Design Academie Genk passen daar perfect in: jongeren krijgen de kans om verantwoordelijkheden op te nemen en mee te leren en te groeien met het festival.

Promoten van zachte mobiliteit

AFF zoekt naar alternatieven wb mobiliteit. Naast het promoten van fietsverkeer – oa door de grote (gratis) fietsparking voorrang te geven op die van de auto's – zorgen we ook voor gratis festivalbussen. Vanuit de aangrenzende gemeenten (Opglabbeek, Zutendaal, As) en vanuit Genk-centrum rijden elk uur gratis bussen.

Toegankelijkheid voor andersvaliden

AFF zorgt voor speciale voorzieningen voor andersvaliden en/of rolstoelgebruikers. We voorzien een aparte parking vlakbij de ingang, verharde toegangsstroken, een podium voor rolstoelgebruikers en een aangepaste sanitaire voorzieningen.

Ondersteunen van de lokale economie

Absolutely Free zoekt samenwerkingsverbanden met lokale bedrijven om op beperkte schaal economische relaties te creëren. We kiezen doelbewust voor (lokale) partners/leveranciers die op een consequente manier mee streven naar een groeiend bewustzijn op het vlak van milieu, gezondheid en levenskwaliteit in het algemeen. Door te kiezen voor lokale en regionale partners ondersteunt Absolutely Free de Limburgse economie.

 

 
Met dank aan