AFF08 Logo AFF08 Mijnsite
  Programma
HOME / NIEUWS
AFFICHE
TRAP HET AFF
AFF
IN DE MEDIA
VORIGE EDITIES
CONTACT
PARTNERS

AFF @ MySpace

AFF @ Facebook

AFF08 Inschrijven Nieuwsbrief

European Festival Awards nominee

 

 

JOE LALLY (USA/FUGAZI)

De Opperbasgitaargod – onze excuses aan Flea – heet tot nader order Joe Lally, bassist van het exquise Fugazi (opwinding! noise! kickass ritmesectie!). Lally maakt solo rauwe, luie, sobere postpunk die live – in driemansbezetting - nogal eens durft rocken. Hij komt naar AFF met zijn nieuwe plaat 'Why Should I Get Used To It' (release: april 2011) onder de arm!

Met hardcore-iconen Fugazi was Lally in de jaren ’90 verantwoordelijk voor DIY-klassiekers als onder andere ‘Repeater’ (met daarop ‘Styrofoam’, ‘Song #1’ en het aan hemzelf opgedragen ‘Joe #1’), ’13 Songs’ (‘Waiting Room’, ‘Margin Walker’, ‘Burning Too’), ‘Steady Diet Of Nothing’ en ‘Red Songs’. Lally tourde in 2007 met The Melvins, die andere punkhelden waar Kurt Cobain een grote fan van was.

Als solo-artiest bracht Lally twee platen uit (There To Here en Nothing Is Underrated) en in april 2011 verschijnt ‘Why Should I Get Used To It’, zijn derde soloalbum. Die releast hij net als Fugazi op het gerenommeerde Dischord-label van Fugazifrontman Ian McKaye die ook meespeelt op zijn platen. Net als die andere Fugazifrontman Guy Picciotto, overigens.

Live staat Joe Lally voor pure opwinding. Naar het schijnt speelt hij ook een paar Fugazisongs. Wij kruisen nu al de vingers!

Het concert van Joe Lally is exclusief voor de Benelux.

  Joe Lally (USA/Fugazi)
Klik om te vergroten!
  Joe Lally (USA/Fugazi)    
 
       
 
   
 

Terug naar AFFiche!

 

 
 
Met dank aan